fbpx

Följ oss på:

Nya och uppdaterade funktioner i Bitnet

Här publicerar vi information om alla nya och uppdaterade funktioner i Bitnet. Vid frågor var vänlig kontakta vår support. 

Kontakta oss

Digital gåvomottagare i Min Gåva 29/10 2020

 • Under fliken beställare väljer du vilka mottagare som ska få gåvobevisen, genom att gå in på beställaren. Du kryssar i rutan för gåvomottagare och ser till att det finns en epost inskriven. Funktionen går att lägga till på en eller flera personer.
 • I listan över beställare syns nu en markering som visar att personen är digital gåvomottagare. Innan några gåvobevis skickats är symbolen grå. Den blir grön när gåvobevisen har skickats och röd när sändningen misslyckats.
 • Alla gåvor för ärendet som kommer in från och med nu kommer bli skickade digitalt. De blir då markerade med hanteringsdatum och får en laptop-symbol under metod. De utskrivna gåvobevisen får en skrivarsymbol. Vill du komplettera de digitala gåvobevisen med utskrivna behöver du komma ihåg att göra det själv. I den här vyn hittar du även en länk till bildspelet som kan användas på minnesstunden.
 • Varje dag som det kommer in gåvor skickas ett mejl till gåvomottagaren. I det mejlet listas dagens gåvor, en länk till samtliga gåvor och en länk som leder till ett bildspel för alla gåvor i ärendet.
 • Mejlet skickas kl 16.00 med undantag för begravningsdagen och gravsättningsdagen. Då kommer ett mejl skickas direkt när gåvan skänks. Det för att alla gåvor som kan, ska komma fram i tid till begravning eller gravsättning.
 • Mejlen fortsätter att komma till gåvomottagaren även efter begravning och gravsättning. Exempelvis om det skänks gåvor på årsdagen.

Ladda ner manualen här

Sms-betallänk i Min Gåva 29/10 2020

 • Skapa gåvan som vanligt, när du sen kommer till betalning, så är alternativet för betallänk förvalt. Här fyller du i givarens mobilnummer och gåvobeloppet och trycker på nästa.
 • Du får en bekräftelse på att betallänken har skickats.
 • Gåvogivaren får ett sms med en länk. När givaren sen klickar på länken ser den en bild på gåvobeviset och två alternativ för betalning – kort eller swish. Under bilden på gåvobeviset finns Min Gåva som en tydlig avsändare. Det ger en trygghet för kunden och även kontaktuppgifter till support om det skulle vara några problem.
 • Betalar inte kunden skickas ett påminnelse-sms ut efter två dagar.
 • Gåvobeviset finns inte att skriva ut innan gåvan är betald.

Ladda ner manualen här

Ny uppdaterad app 11/9 2020

Appen har en uppdaterad design och är mer användarvänlig än den föregående versionen. Det blir lättare än någonsin att ha med sig Bitnet i fickan när du är ute på ett kundbesök eller en hämtning.

Nya funktioner i appen:
– Du kan visa och ladda ned blanketter.
– Om du har sidopanelen aktiverad kan du se och skriva in information under anteckningsfliken i appen.

I appen får du tillgång till:
– din agenda för dagen
– adresser
– kalender
– ärenden
– hämtningar
– rapportering av transporter.

Här hittar du manualen.

Ladda ner på App store eller Google play.

Nya funktioner i Bitnet 9/9 2020

Skriv ut/mejla flera utskrifter samtidigt
Nu kan du skriva ut och mejla flera utskrifter samtidigt i ett begravningsärende. Bocka i önskade utskrifter och klicka sedan på knappen ”Skriv ut alla valda” eller ”Mejla alla valda”.


Förbättrad dialogruta när du mejlar utskrifter till kund

Vi har förbättrat dialogrutan som visas när man ska mejla utskrifter till kund. Rutan är nu större, du kan själv välja vad som ska stå i ämnesraden och du ser vilka utskrifter som är bifogade i mejlet.


Nya ikoner på startsidan

Det finns två nya ikoner som visas till höger om begravningsakten på startsidan i Bitnet:
– En ikon för begravningsärendet (grå ikon = inget begravningsdatum inlagt, grön ikon = begravningsdatum inlagt). För muspekaren över ikonen för att snabbt se information om ärendet.
– En ikon för minnesstunden (grå ikon = ingen minnesstund, grön ikon = minnesstund där OSA-datum ej passerat, röd ikon = minnesstund där OSA-datum passerat). För muspekaren över ikonen för att snabbt se information om minnesstunden.


Ny rättighet för fakturering

Det finns en ny rättighet under administrationen som kan aktiveras på enskilda användare. Rättigheten medför att användaren enbart kan fakturera ärenden men ej får tillgång till övrig ekonomi i Bitnet.

Administratören aktiverar rättigheten på en användare genom att gå till menyn i Bitnet och välja Administration>Administration>Välj fliken ”Användare”>Klicka på användaren>Klicka på knappen ”Administrera rättigheter”>Scrolla längst ned till ”Utökade rättigheter” och bocka i ”Ekonomi – endast fakturera”.


Rumsbokning i kalendern 28/4 2021

 • För att komma igång med funktionen behöver en administratör på byrån gå in under under Administration > Administration och Besöksrum och lägga till era rum under respektive kontor.

 

 • När detta är klart kan du istället för plats välja rum när du bokar in möten i kalendern
 • Om rummet är upptaget den tid du vill boka kommer du se en varningstriangel. Det är möjligt att boka rummet även fast varningstriangeln syns. Så var uppmärksam så att du inte dubbelbokar.