fbpx

Följ oss på:

Öppettider i supporten: måndag-torsdag 09:00-16:00, fredag 08:00-16:00.

Nya och uppdaterade funktioner i Bitnet

Här publicerar vi information om alla nya och uppdaterade funktioner i Bitnet. Vid frågor var vänlig kontakta vår support. 

Kontakta oss

Kundkännedom (KYC/AML) integrerat i Bitnet Juridik 24/1-23

Nu kan du göra en samlad riskbedömning av alla dödsbodelägare direkt i Bitnet juridik via Verifieds portal. Du skickar in och följer status på varje dödsbodelägare och gör riskbedömningen direkt i ärendet. Spara minst en dag per månad och användare genom att använda vår integration.

Använder du Bitnet för detta betalar du endast för 1 användare hos Verified oavsett hur många som vill använda kopplingen. Bitnet tar ut en avgift på 15 kr per dödsbodelägare utöver Verifieds avgift.

Manual 
Kontakta Verified för att teckna avtal

Skapa nytt juridikärende med personnummersökning 1/12-22

Gå till menyn i Bitnet och välj Juridk>Nytt ärende.  Under ”Sök begravning med personnummer” skriver du in personnumret som du önskar upprätta ett juridikärende med. Det går fortfarande bra att välja begravning i listan till höger.

Ta bort filtrering av personal i kalendern 1/12-22

Aktivera genom att gå till menyn i Bitnet och välj Kalender>Kalender. I den vänstra kalendervyn under ”Personal” bocka i ”Filtrera ej”. Om valet ej syns måste du först klicka på knappen ”Filter” i kalenderhuvudet.

Dölj begravningsakter för minnesgåvor 1/12-22

Byråer kan dölja möjligheten att ge minnesgåvor innan dödsannonsen är publicerad. 
Byråns administratör aktiverar funktionen genom att gå till menyn i Bitnet och välja Administration>Bitnetfunktioner. Under rubriken annonser bocka i ”Dölj begravningsakter för minnesgåvor”. När bocken är blå är funktionen aktiverad.

Dölj minnesrum på annonsfliken 1/12-22

Byråer kan dölja minnesrummet på annonsfliken i ärendet om annonspriset är 0 kr.
Byråns administratör aktiverar funktionen genom att gå till menyn i Bitnet och välja Administration>Bitnetfunktioner. Under rubriken annonser bocka i ”Visa ej minnesrum bland annonser om priset är 0 kr”. När bocken är blå är funktionen aktiverad.

Dölj fakturor som inte ska exporteras till ekonomisystemet 1/12-22

Gå till menyn i Bitnet och välj Ekonomi>Visa ej exporterade fakturor. Klicka på ögon-ikonen för att hindra fakturan från att exporteras.

Säkerhetsuppdatering av lösenord 10/3-22

Vi har genomfört en säkerhetsuppdatering i Bitnet för att säkerställa att våra användare har säkra lösenord.

När du som användare loggar in i systemet på torsdag 10/3 kan du få ett meddelande om ditt lösenord är osäkert. Vi rekommenderar då att du byter till ett säkrare lösenord omgående.

Läs mer här.

Koppling till Interflora 2/3-22

Nu kan ni på begravningsbyrån välja Interflora som leverantör av blombeställningar som inkommer från Familjesidan.se och Timecuts minnesrum. 

Innan du kan aktivera kopplingen till Interflora i Bitnet behöver du:

 • Ta reda på din florists/dina floristers butiksnummer (ID).

I denna manual kan du läsa hur byråns administratör aktiverar kopplingen i Bitnet. 

När blombeställningar inkommer från Familjesidan och minnesrum via Interflora, kommer Inteflora automatiskt matcha dessa med en närliggande florist. Om ni istället önskar en särskild florist för ett begravningsärende så går ni in på blomfliken i det aktuella ärendet och väljer floristen. 

Uppsnabbad kalender 27/12-21

Våra utvecklare har under den senaste tiden arbetat med att effektivisera hur Bitnet hanterar och sorterar data, vilket resulterat i att kalendern är betydligt snabbare. 

 

Manuell bekräftelse av blombeställningar 27/12-21

Nu kan ni på byrån själva sätta en blombeställning som godkänd
Ibland händer det att en florist missat eller av annan anledning inte godkänt en blombeställning som skapats i systemet. Tidigare har ni då behövt kontakta vår support för att ändra beställningen till godkänd. Nu har vi skapat en ny funktion som gör att ni på byrån själva kan sätta en blombeställning som godkänd. Ni gör detta genom att klicka på knappen ”Godkänn” till höger om den aktuella blombeställningen. Observera att ingen ny information skickas ut till floristen. 

SPAR personsök nu i hela Bitnet och Bitnet Juridik 8/12-21

Ni har även tidigare kunnat använda Statens Personadressregister (SPAR) när ni lägger in uppgifter om den avlidne i ett ärende. Alltså att adressuppgifterna läggs in automatiskt när ni skriver in dennes personnummer. Nu har vi lagt till så att ni även kan använda denna sökning när ni lägger in anhöriga i ett begravningsärende eller en dödsbodelägare i ett juridikärende. En funktion som kommer spara en hel del tid och minska risken för fel i era ärenden.

Visar tilltalsnamnet

En ny funktion i SPAR-integrationen är att den plockar ut tilltalsnamnet på personen. På den avlidne visas det på att tilltalsnamnet står med versaler. När det gäller anhöriga och dödsbodelägare visas endast tilltalsnamnet.

Ny design på gåvobevisen 29/9-21

Idag får Min Gåvas gåvoblad en ny, fräsch design. Designen är uppdaterad med både större bilder och större text. Vi har också passat på att fylla på bildbanken med flera nya bilder på bland annat musikinstrument, sport och fåglar. 

Stäng av sökning i tidigare akters programpunkter 16/7-21

När ni på byrån jobbat i Bitnet ett tag så kommer det säkert upp många förslag när du söker på musik och verser till programmet. Nu kan du stänga av så att den inte söker i gamla akter utan bara i registret som ni laddat in.

Du stänger av detta genom att gå in under Administration > Bitnetfunktioner scrollar ner till Stäng av sökning i tidigare akters programpunkter och klicka på strömbrytaren för att aktivera.

Lägga till information om händelser i kalendern 16/7-21

Nu kan du lägga till information om händelser i kalendern. Det kan exempelvis vara något som representanten för begravningen behöver veta. Observera att den här informationen endast finns i kalendern och inte finns kopplad till ärendet.

Rumsbokning i kalendern 24/6-21

Nu kan ni på byrån göra rum bokningsbara i er kalender. Läs här mer om funktionen här. 

E-signering i Bitnet 9/6-21

Vi har tillsammans med Verified utvecklat en funktion där du kan skicka dokument för signering direkt från Bitnet. I Bitnet kan du välja en utskrift och skicka den till en eller flera mottagare för signering. Du kan även se statusen direkt i Bitnet på de dokument du skickat och vilka som blivit signerade.
Läs mer om funktionen här. 

Ny mötesbokare i BO 27/5-21

Tjänsten Boka Online har blivit uppdaterad med en ny smartare mötesbokare. Läs mer om funktionen här. 

Ny nyhetssida i Bitnet 24/5-21

Kom till alla systemnyheter genom att klicka på megafonikonen högst upp till höger i Bitnet.

När det händer något kritiskt som du snabbt behöver veta kommer det istället för en nyhet komma upp en list högst upp i Bitnet med information om det inträffade, så att du aldrig missar något viktigt. 

Hädanefter så kommer alltså inga nyheter från oss som popuper i Bitnet, utan den funktionen kommer endast finnas kvar för byrånyheter. 

Vi hoppas att denna nya funktion kommer att underlätta för dig och att du får en bra överblick över det som är aktuellt. 

 

Digital gåvomottagare i Min Gåva 29/10-20

 • Under fliken beställare väljer du vilka mottagare som ska få gåvobevisen, genom att gå in på beställaren. Du kryssar i rutan för gåvomottagare och ser till att det finns en epost inskriven. Funktionen går att lägga till på en eller flera personer.
 • I listan över beställare syns nu en markering som visar att personen är digital gåvomottagare. Innan några gåvobevis skickats är symbolen grå. Den blir grön när gåvobevisen har skickats och röd när sändningen misslyckats.
 • Alla gåvor för ärendet som kommer in från och med nu kommer bli skickade digitalt. De blir då markerade med hanteringsdatum och får en laptop-symbol under metod. De utskrivna gåvobevisen får en skrivarsymbol. Vill du komplettera de digitala gåvobevisen med utskrivna behöver du komma ihåg att göra det själv. I den här vyn hittar du även en länk till bildspelet som kan användas på minnesstunden.
 • Varje dag som det kommer in gåvor skickas ett mejl till gåvomottagaren. I det mejlet listas dagens gåvor, en länk till samtliga gåvor och en länk som leder till ett bildspel för alla gåvor i ärendet.
 • Mejlet skickas kl 16.00 med undantag för begravningsdagen och gravsättningsdagen. Då kommer ett mejl skickas direkt när gåvan skänks. Det för att alla gåvor som kan, ska komma fram i tid till begravning eller gravsättning.
 • Mejlen fortsätter att komma till gåvomottagaren även efter begravning och gravsättning. Exempelvis om det skänks gåvor på årsdagen.

Ladda ner manualen här

Sms-betallänk i Min Gåva 29/10-20

 • Skapa gåvan som vanligt, när du sen kommer till betalning, så är alternativet för betallänk förvalt. Här fyller du i givarens mobilnummer och gåvobeloppet och trycker på nästa.
 • Du får en bekräftelse på att betallänken har skickats.
 • Gåvogivaren får ett sms med en länk. När givaren sen klickar på länken ser den en bild på gåvobeviset och två alternativ för betalning – kort eller swish. Under bilden på gåvobeviset finns Min Gåva som en tydlig avsändare. Det ger en trygghet för kunden och även kontaktuppgifter till support om det skulle vara några problem.
 • Betalar inte kunden skickas ett påminnelse-sms ut efter två dagar.
 • Gåvobeviset finns inte att skriva ut innan gåvan är betald.

Ladda ner manualen här

Ny uppdaterad app 11/9-20

Appen har en uppdaterad design och är mer användarvänlig än den föregående versionen. Det blir lättare än någonsin att ha med sig Bitnet i fickan när du är ute på ett kundbesök eller en hämtning.

Nya funktioner i appen:
– Du kan visa och ladda ned blanketter.
– Om du har sidopanelen aktiverad kan du se och skriva in information under anteckningsfliken i appen.

I appen får du tillgång till:
– din agenda för dagen
– adresser
– kalender
– ärenden
– hämtningar
– rapportering av transporter.

Här hittar du manualen.

Ladda ner på App store eller Google play.

Nya funktioner i Bitnet 9/9-20

Skriv ut/mejla flera utskrifter samtidigt
Nu kan du skriva ut och mejla flera utskrifter samtidigt i ett begravningsärende. Bocka i önskade utskrifter och klicka sedan på knappen ”Skriv ut alla valda” eller ”Mejla alla valda”.


Förbättrad dialogruta när du mejlar utskrifter till kund

Vi har förbättrat dialogrutan som visas när man ska mejla utskrifter till kund. Rutan är nu större, du kan själv välja vad som ska stå i ämnesraden och du ser vilka utskrifter som är bifogade i mejlet.


Nya ikoner på startsidan

Det finns två nya ikoner som visas till höger om begravningsakten på startsidan i Bitnet:
– En ikon för begravningsärendet (grå ikon = inget begravningsdatum inlagt, grön ikon = begravningsdatum inlagt). För muspekaren över ikonen för att snabbt se information om ärendet.
– En ikon för minnesstunden (grå ikon = ingen minnesstund, grön ikon = minnesstund där OSA-datum ej passerat, röd ikon = minnesstund där OSA-datum passerat). För muspekaren över ikonen för att snabbt se information om minnesstunden.


Ny rättighet för fakturering

Det finns en ny rättighet under administrationen som kan aktiveras på enskilda användare. Rättigheten medför att användaren enbart kan fakturera ärenden men ej får tillgång till övrig ekonomi i Bitnet.

Administratören aktiverar rättigheten på en användare genom att gå till menyn i Bitnet och välja Administration>Administration>Välj fliken ”Användare”>Klicka på användaren>Klicka på knappen ”Administrera rättigheter”>Scrolla längst ned till ”Utökade rättigheter” och bocka i ”Ekonomi – endast fakturera”.