fbpx

Följ oss på:

Öppettider i supporten: måndag-torsdag 09:00-16:00, fredag 08:00-16.00.

Intervju med Bitnets favoritidrottare

Vi på Bitnet är stolta sponsorer av kvinnliga, lokala idrottare. Vi stämde träff med golfspelarna Johanna Gustavsson och Mimmi Bergman samt padelspelarna Cecilia J Nordvall och Eva Jonsborg en dag i juni för att höra om hur deras år har varit och hur det ser ut framåt.

Vi börjar att prata om året som gått och hur pandemin har påverkat deras vardag. Eva och Cecilia har spelat en hel del padel även fast det inte arrangerats tävlingar. Eva testade även på singelpadel.
– Först kändes det jättekul, men sen kände jag att jag saknade den extra dimensionen som dubbelpadel ger, berättar Eva. Man får mer dynamik i spelet när man spelar tillsammans, men det är bra att varva med eftersom man får upp pulsen mer.
Eva var även ungdomstränare i vintras, det är många ungdomar som vill spela. Jättekul!
Cecilia spelade på tills hon blev skadad i knät, så nu har hon inte kunnat spela på ett tag.
– Jag väntar på min operation och längtar tills allt drar i gång i höst. Nu saknar jag framför allt det sociala som finns runt om padeln.

Svårare att resa

För Mimmi och Johanna är den stora skillnaden att det är svårare att resa. Det är har varit mycket runt omkring som stör golfen.
– Det är många saker man ska ha koll på, olika formulär och tester som ska göras, säger Johanna. Det blir ju också mycket dyrare. Man behöver hyra bil och får inte dela hotellrum exempelvis. 
– Men när man är på golfbanan så är det ändå som vanligt. Bollen ska fortfarande ner i hål, säger Mimmi och ler. Och det är ju kul att vi ändå fått spela, fyller Johanna i.

Sverigesemester och spelande

Nu framöver kommer Eva unna sig lite sverigesemester och passa på att spela padel utomhus. Cecilia kommer vara mycket på landet i sommar och ser fram emot att komma igång med padelspelandet igen i höst.
– Vi har preppat hela året, så vi är redo att komma igång igen när corona försvinner, säger Eva med ett leende.
För Johanna kommer tävlingarna avlösa varandra i sommar.
– Jag ser fram emot att få spela eftersom jag känner mig i bra form.
Mimmi har däremot tagit ett par veckor ledigt och firade midsommar med vänner för första gången. Efter det ser hon mycket fram emot höstens tävlingar, speciellt de som går i Sverige.

Våra smultronställen

Eva: Norra Vättern! Där finns det bästa badvattnet.

Cecilia: Saxå Herrgård

Mimmi: Det är härligt att vara i skogen. Testa att cykla mountainbike!

Johanna: Mariefred