fbpx

Följ oss på:

Intervju med Bitnets favoritidrottare

På Bitnet ligger det oss varmt om hjärtat att sponsra lokal damidrott. Idrotten har precis som mycket annat i samhället påverkats av den rådande pandemin. Vi har samlat våra sponsortjejer för att få en lägesuppdatering hur hur deras tillvaro ser ut i dessa annorlunda tider.

Diana Lundvall (Örebro Volley), Josephine Tegenfalk (Örebro Volley), Eva Jonsborg (padel), Cecilia J. Nordvall (padel), Johanna Gustavsson (golf), Mimmi Bergman (golf).

Hej tjejer!

Hur har pandemin påverkar er inom sporten?
Johanna – Corona har påverkat min säsong väldigt mycket, i och med att jag reser mycket och tävlar i hela världen. Jag befann mig i Sydafrika och skulle egentligen vidare till Saudiarabien för nästa golftävling när jag fick boka om biljetten och flyga hem istället.

Diana – Vårt slutspel blev inställt vilket gjorde att vi började med försäsongsträning redan i mars. 

Mimmi – Just nu skulle säsongen vara i full gång med tävlingar varje vecka, men istället är man på hemmaplan. Jag försöker ändå tänka långsiktigt och ta vara på tiden genom att träna och bli ännu bättre inom golfen.

Cecilia – Pga. corona har det varit ett nationellt tävlingsförbud under den senaste tiden. Seriespelen för padeln har kunnat fortgå men de sanktionerade tävlingarna har dessvärre varit inställda.

Eva – Alla padeltävlingar som vi hade tänkte att spela har blivit inställda. Å andra sidan överansträngde jag min arm i februari och har fått stötvågsbehandling i tio veckor så jag har inte kunnat spela så mycket.

Vad gör du under tiden när golftävlingarna står stilla Johanna?
– Efter jag kom hem från Sydafrika tog jag en paus från golfen och jag och min sambo jobbade mycket i trädgården. Nu tränar och spelar jag mycket golf och tränar fys.

Mimmi, när vi kan förväntas se dig på tävla igen?
– Svenska golfförbundet har bestämt att de återupptar spel från och med 1 juli, vår första tävling ligger 23 juli. Men innan dess ska jag vara med herrarna och spela en tävling redan 10 juli!

Hur ser dina sommarplaner ut Eva?
– Jag kommer att utforska Sverige tillsammans med familjen och förhoppningsvis spela massor med utepadel.

Hur håller du dig motiverad trots tävlingsförbudet Cecilia?
– Hänga mycket på padelanläggningen med alla padelkompisar, fortsätta att träna och utvecklas, möta nya motståndare på hemmaplan utan arrangerade tävlingsformer. 

Diana, har ditt mål för volleyn förändrats för 2020 och framåt?
– Nu har jag mer tid att bli starkare, mer explosiv och med vältränad inför nästa säsong med tanke på att försäsongsträningen började extremt tidigt. Fokus ligger på att göra jobbet för att uppnå de resultat jag strävar mot.

Sommarens favoritplats?
Johanna & Mimmi – Lanna Lodge!
Cecilia – Sommarstugan i Saxån.
Diana – Dit solen når och jag kan ligga o steka i den!
Eva – Normalt är det södra Frankrike, men i år kommer det nog bli norra Vättern.

Text: Nellie Källbom
Bild: Mats Sandvall