fbpx

Följ oss på:

Intervju med Andreas och Ramtin

Intervju med Andreas och Ramtin

Andreas har under en tid jobbat extra på Bitnet med att utveckla en ny och förbättrad app (lanseras inom kort!). Andreas är inhyrd via Studentuppdrag på Örebro universitet, deras idé är att förse studenter med utvecklande och meriterade extrajobb under studietiden och samtidigt hjälpa företag att få tillgång till kompetenta och engagerade medarbetare.


Nedan kan du läsa en intervju med Andreas och Ramtin som är utvecklingsansvarig på Bitnet. 

Hej Andreas! Berätta lite om dig själv.
– Jag heter Andreas Johansson, 23 år och kommer från Linköping. Jag pluggar civilingenjörsprogrammet med inriktning datateknik (4:e året). När jag är klar med skolan skulle jag vilja jobba med att driva projekt och IT-plattformar framåt. Jag skulle vilja vara i teknikens framkant och jobba med saker som kan göra skillnad och underlätta för andra människor.

Hej Ramtin! Varför valde Bitnet att hyra in en student via Studentuppdrag?
– Vi valde att hyra in en student via Studentuppdrag då vi vill hjälpa unga talangfulla studenter att få värdefull erfarenhet och insikt i deras framtida arbetsliv. Dessutom stödjer vi vårt lokala universitet här i Örebro vilket är kul då flera av oss har studerat där tidigare.

Andreas hur har det varit att jobba på Bitnet bredvid dina studier?
– Jag har trivts mycket bra med att jobba på Bitnet – det har varit roligt och utvecklande att få arbetslivserfarenhet samtidigt som jag studerat. Det har även varit spännande att se hur ett IT-företag fungerar i verkligheten.

Ramtin hur har det känts att agera mentor till Andreas?
– Det har varit riktigt kul och givande. Andreas är smart, duktig, hängiven och riktigt härlig som person. Jag känner att jag verkligen har fått dela med mig av min erfarenhet och kunskap.

Andreas hur har det varit att jobba med nyskapande och använda den senaste tekniken i ditt arbete?
– Det har varit en rolig utmaning att skapa nånting från grunden och samtidigt arbeta med ny teknik. Jag har lärt mig ett helt nytt sätt att göra appar på vilket jag tror kan vara en stor fördel i arbetslivet.

Ramtin vilken tillgång har Andreas varit för utvecklingsavdelningen?
– Andreas har gjort det möjligt för oss att utveckla ett projekt som vi tidigare inte riktigt haft tid för. Han är även mycket självgående och levererar bra resultat!

Andreas vad har du lärt dig efter att ha jobbat på Bitnet?
– Det jag har lärt mig är att det kan vara väldigt svårt att hålla deadlines haha. Det tar oftast alltid längre tid än man tror att lösa problem då det alltid dyker upp nya saker som man inte tänkt på när man först sätter sig in i problemet.

Från vänster: Ramtin (utvecklingsansvarig), Andreas (studerande civilingenjörsprogrammet).

Andreas på Bitnetkontoret. 

Skriven och publicerad av: Nellie Källbom
Foto: Max Scheibenpflug